De meeste mensen deugen - Rutger Bregman

De meeste mensen deugen

By Rutger Bregman

 • Release Date: 2019-09-03
 • Genre: Geschiedenis
Score: 4
4
From 260 Ratings

Description

De mens is een beest, zeiden de koningen. Een zondaar, zeiden de priesters. Een egoïst, zeiden de boekhouders. Al eeuwen is de westerse cultuur doordrongen van het geloof in de verdorvenheid van de mens. Maar wat als we het al die tijd mis hadden? In dit boek verweeft Rutger Bregman de jongste inzichten uit de psychologie, de economie, de biologie en de archeologie. Hij neemt ons mee op een reis door de geschiedenis en geeft nieuwe antwoorden op oude vragen. Waarom veroverde juist onze soort de aarde? Hoe verklaren we onze grootste misdaden? En zijn we diep vanbinnen geneigd tot het goede of het kwade? Adembenemend, weids en revolutionair – De meeste mensen deugen herschrijft niet alleen de geschiedenis, maar werpt ook nieuw licht op onze toekomst. Reacties: ‘Een indrukwekkend boek.’ – Jan Terlouw ‘Rutger Bregman sleept je mee.’ – Geert Mak ‘Of je het nou eens of oneens bent met Rutger Bregman, hij is een belangrijke stem binnen onze generatie. Fascinerend boek, lees het.’ – Tim Hofman ‘Cynici en zwartkijkers kunnen inpakken. Een heerlijk boek voor iedereen die echt realistisch wil zijn.’ – Beatrice de Graaf

Reviews

 • Vermakelijk

  4
  By iBertus
  Het is een onderhoudend vermakelijk boek dat goochelt met onderzoeken en uitkomsten. Zo wordt de rol van Denemarken in WO2 zeer rooskleurig weergegeven.
 • Verfrissend

  5
  By Nytki
  ‘De meeste mensen deugen’ doet wat het beloofd. Het betoog voor een positief mensbeeld wordt aan de hand van wetenschappelijk onderzoek uit de psychologie, sociologie, economie en geschiedenis beargumenteert. Er wordt afgerekend met bekende, foutieve, onderzoeken die zich in ons denken hebben genesteld. Daarbij leest het ook nog eens goed weg omdat het toegankelijk en vlot geschreven is. Mijn enigste minpuntje is dat er wel erg veel de lofzang wordt gehouden voor de jager- en verzamelaars en dat landbouw, kapitalisme en privé bezit stevig en herhaaldelijk worden gedemoniseerd. Met reden, maar het wordt op een gegeven moment wel irritant. Een boek voor iedereen en een must read.
 • De meeste mensen deugen

  4
  By Wim1948
  Mooi boek , is het ook in het Duits te koop?